Sleutelkastjesinbrekers in Nispen

heeft u meer info over deze zaak; 0900-8844
heeft u meer info over deze zaak; 0900-8844

Nispen, Schijf: In de nacht van dinsdag op woensdag 2 oktober 2013 werd er ingebroken in twee woningen aan de Adelaarstraat (Nispen) en Zoeksestraat (Schijf). De inbrekers wisten bij beide inbraken een sleutel van de woning te bemachtigen door een sleutelkluisje aan de buitenkant van de woning open te breken. De politie nam aangiften op en deed sporenonderzoek.
Sleutelkastjes
Sleutelkluisjes zijn kastjes die, voorzien van een pincode of sleutel, toegang geven tot sleutels van specifieke woningen. Ze worden veelal gebruikt voor woningen waarvan de bewoner(s) thuiszorg ontvangen dan wel door particulieren zelf in het kader van bijvoorbeeld mantelzorg. Uiteraard heeft deze vorm van inbraak de aandacht van de politie en wordt alert gereageerd op meldingen. De politie en de thuiszorgorganisaties zijn met elkaar in gesprek om de veiligheid te waarborgen en inbrekers zo snel mogelijk te pakken te krijgen.
Politiekeurmerk
Daarnaast kan de burger er zelf ook wat aan doen door alleen SKG/PKVW goedgekeurde sleutelkluisjes te gebruiken en deze op de voorgeschreven wijze te bevestigen. Als het even kan; bevestig de sleutelkluis dan ook niet direct op ooghoogte in het zicht. Goedgekeurde sleutelkluisjes kan men vinden via onder andere www.politiekeurmerk.nl.
Wees alert
De politie adviseert burgers om oplettend te zijn bij verdachte situaties en vraagt getuigen en slachtoffers van een inbraak om direct met 112 te bellen om zo een heterdaadaanhouding te kunnen verrichten.
Bent u getuige geweest van een reeds gepleegde inbraak? En beschikt u over informatie die mogelijk waardevol is voor de politie? Dan kunt u deze informatie bij de politie melden. U kunt zelf contact met de politie opnemen via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.