Heleen Moors coach Nispen in Dorpen Derby

DSC_0069-001Oisterwijk, 30 mei 2015 – Een echte duizendpoot, een spin in het culturele Brabantse web. Iemand met een circusmentaliteit voor wie geen vraag te gek is, en iemand die gelooft in de kracht van gemeenschappelijkheid. Dat is Heleen Moors de coach van Nispen in de Brabantse Dorpen Derby. “Heleen is een zwaar kaliber coach die heel veel kan betekenen voor Nispen. En ze hoort al meteen bij ons. We zijn hartstikke blij met haar”, zo liet het Nispense team van Heerlijcke Cultuur weten. Heleen is ook bij met het project: “Ik ben heel enthousiast over dit project. Ze zijn al een heel eind, maar ik denk dat ik echt iets kan toevoegen. Ik heb er heel veel zin in”, aldus een enthousiaste coach.

Achter de kerk en naast de basisschool in Nispen wordt in het kader van het project “Heerlijckheijd Nispen” met medewerking van ruim 125 vrijwilligers een openluchttheater gebouwd. Het theater zal worden gebruikt door en voor Nispenaren en de (grens)regio, maar ook voor onder andere cultuuronderwijs door de basisschool. Om ook voor de langere termijn te voorzien in een goed beheer en gebruik van deze mooie voorziening wil het Bewonersplatform Nispen samen met (cultuur) organisaties uit het dorp een beheersorganisatie opzetten. Voor het theater gaan ze tevens een aantrekkelijk (cultuur)programma met (gratis) toegankelijke activiteiten voor alle inwoners van het dorp, jong en oud, opstellen en ten uitvoer brengen.

Kick-Off

Dat Moors de coach van Nispen wordt, werd zaterdag door de provincie bekend gemaakt in een spetterende kick-off van de Brabantse leefbaarheidswedstrijd in het KVL-complex in Oisterwijk. De negen Brabantse coaches zijn, naast Heleen, Rocco Verdult (Heeze), Joost Heijthuijsen (Den Hout), Gerard Korthout (Gilze), Bijke Aarts (Heeswijk-Dinther), Simone Kramer (Ravenstein), René Bastiaanse (St. Agatha), Meggy Althuizen (Sterksel) en Cor van de Griendt (Stevensbeek).

Netwerk

De komende maanden, tot de finale op 12 december 2015, kunnen de negen finalisten bij hun coach terecht voor raad, tips, motivatie en natuurlijk schakelen zij ook hun grote netwerk in voor de projecten in de Dorpen Derby, zo hebben ze hun teams toegezegd. Vanaf half september worden de inspanningen van de teams getoond in een reeks programma’s op Omroep Brabant.

Enthousiasme

Alle coaches zijn blij met het project waar ze op basis van hun expertise aan zijn gekoppeld. “Wat ze inbrengen, is een hoop enthousiasme, en genoeg kennis om de projecten een stapje verder te brengen”, stelde Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-

Brabant en voorzitter van de jury.

Meer over de Brabantse Dorpen Derby, de negen finalisten en hun coaches, is te lezen op www.brabant.nl/dorpenderby.
Introductievideo kick-off Brabantse Dorpen Derby: https://youtu.be/wAvZhYE-pR8