Driedaagse opening Openluchttheater Nispen

Kick off-bijeenkomst met de 9 finalisten, de coaches en de jury van de Brabantse Dorpen Derby, in aanwezigheid van gedeputeerde van Noord-Brabant Henri Swinkels.

Het nieuwe openluchttheater in de Turftuin achter de kerk in Nispen wordt op zaterdag 11 juli officieel geopend. Het openluchttheater wordt momenteel door Nispense vrijwilligers in het kader van het project de Heerlijckheijd Nispen afgebouwd, en speelt een belangrijke rol in de finale strijd van de Brabantse Dorpen Derby, waarin Nispen één van de negen finalisten is.

Het openluchttheater, met een unieke 22 meter lange mozaïekbank aan de achterzijde, zal onder andere worden gebruikt door diverse (cultuur)organisaties uit Nispen en basisschool De Linde. Vanzelfsprekend zal het theater ook een podium bieden voor producties van buiten het dorp. Dorpen Derby coach Heleen Moors begeleid de Nispenaren bij de opzet van een beheerorganisatie en een aantrekkelijk langjarig (cultuur)programma.

Het openluchttheater wordt met diverse activiteiten tijdens drie opeenvolgende dagen geopend.

Op zaterdag 11 juli lokken de muzikale klanken van de plaatselijke Hofkapel De Kriekeplukkers de bezoekers rond 19:00 uur naar het theater, waarna cultuurwethouder Hans Verbraak het openluchttheater officieel zal openen. Na de openingshandeling verzorgen de finalisten van d’n X factor van de Nispense Music Experience een optrede. Circus Harlekino vervolgt met een programma vol acrobatiek en clownerie. Het Roosendaals Salonorkest zorgt voor de muzikale aankleding van de afsluitende borrel in het theater.

Zondag 12 juli organiseert Yoga Studio Roosendaal voorafgaand aan de 41e Nispense wielerronde (9:30-10:30 uur) een Yoga workshop in het openluchttheater. ’s Middags (13:00-16:00 uur) verzorgt Marijke Maas een mozaïek workshop (max. 25 deelnemers) en kunnen kinderen naar hartenlust gebruik maken van een springkussen.

Maandag 13 juli vindt vanaf 13:00 uur een openluchtbingo plaats met koffie/thee en een hapje tussendoor. Om 19:30 uur sluit niemand minder dan oud-Nispenaar Ralph de Jongh de openingsdriedaagse af met een spetterend optreden.

 

Website Openluchttheater Nispen: www.openluchttheater-nispen.nl
BNdeStem: Openluchttheater van De Heerlijckheijd art. BN DeStem 11 juli 2015

Poster: 3-daagse opening
Meer over de Heerlijckheijd Nispen is te lezen op www.de-heerlijckheijd-nispen.nl
Meer over de Brabantse Dorpen Derby is te lezen op www.brabant.nl/dorpenderby

Bekijk hier alle foto’s: http://bit.ly/1TysY4Z

dorpenderby